ΜΕΝΟΥ

Pages

Τιραμισού με σαβαγιάρ

Κλασική συνταγή που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους.












Συνταγή : Σπύρος Αρτελάρης.
Μερίδες : για ένα ταψί 33x38εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά 
Για το σιρόπι
  • 300 ml νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml εσπρέσο, ρόφημα
  • 50 ml μπράντι

 Για τη βάση
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ

 Για την κρέμα
  • 6 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. μασκαρπόνε

Για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. κακάο, σε σκόνη

Eκτέλεση
  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε ελαφρά τα σαβαγιάρ βουτώντας τα για μερικά δευτερόλεπτα στο σιρόπι. Στη συνέχεια τα αραδιάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 150 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. 
  • Αποσύρουμε και ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε με μια μαρίζ.
  • Στον κάδο του μίξερ που έχουμε προηγουμένως καθαρίσει, χτυπάμε τα ασπράδια με τα 100 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  • Στρώνουμε επάνω από τα σαβαγιάρ τη μισή ποσότητα κρέμας, συνεχίζουμε με μία ακόμη στρώση μπισκότων και τελειώνουμε με την κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες προτού σερβίρουμε.

Πηγή - Το Βήμα Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου