ΜΕΝΟΥ

Pages

Στραπατσάδα «χωριάτικη»


Δεν πετάμε τίποτα. Ούτε τη χωριάτικη, εννοείται, την οποία μεταποιούμε σε νοστιμότατο καγιανά.







Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 5΄, μαγείρεμα περίπου 14΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα, με το λάδι της
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και, όσο μπορούμε, αφαιρούμε το αγγούρι και τις ελιές και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι (τα τρώμε σκέτα ή συνοδεύουμε τη στραπατσάδα με αυτά). Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαλάτα στο μούλτι και την ψιλοκόβουμε ανοιγοκλείνοντας το διακόπτη 4 - 5 φορές, για 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά.
  • Ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σαλάτα. Σοτάρουμε για 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να μαραθούν τα υλικά της και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά, ένα-ένα και ολόκληρα, ανακατεύοντας για να σπάσουν οι κρόκοι και να αναμειχθεί το ασπράδι με τα υλικά.
  • Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Μοιράζουμε σε πιάτα και συνοδεύουμε με το αγγούρι και τις ελιές που αφήσαμε ή με μια ντοματοσαλάτα και ψωμί ή φρυγανιές.
  • Συνοδεύουμε με Μια κρύα μπίρα lager.

Συμβουλή
  • Αν η ποσότητα της σαλάτας είναι λίγη, συμπληρώστε με λίγη κομμένη ντομάτα ή 1 πιπεριά.

Πηγή - Νένα Ισμυρνόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου