Συνταγή : Αντώνης Τσάτσαρης
Μερίδες : για 24 τυροπιτάκια
Απαιτούμενος Χρόνος : 35 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 600 γρ. ζύμη κουρού ΚΑΝΑΚΙ
- 400 γρ. φέτα
- 2 αβγά
- 1 κρόκο αβγού (για επάλειψη)
- Θυμάρι φρέσκο
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ την φέτα. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια τη ζύμη με ένα ποτήρι ή με ένα κουπ πατ.
- Γεμίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης με μια κουταλιά από το μείγμα της φέτας και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου, τρυπώντας τις άκρες της ζύμης με ένα πιρούνι.
- Χτυπάμε τον κρόκο αβγού σε ένα μπολ και αλείφουμε με ένα πινέλο τα τυροπιτάκια.
- Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου