ΜΕΝΟΥ

Pages

Τυροπιτάκια


Ευκολα τυροπιτάκια από τον Αντώνη Τσάτσαρη για όλες τις ώρες








Συνταγή : Αντώνης Τσάτσαρης
Μερίδες  :  για 24 τυροπιτάκια
Απαιτούμενος Χρόνος  :  35 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 600 γρ. ζύμη κουρού ΚΑΝΑΚΙ
  • 400 γρ. φέτα
  • 2 αβγά
  • 1 κρόκο αβγού (για επάλειψη)
  • Θυμάρι φρέσκο

Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την φέτα. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια τη ζύμη με ένα ποτήρι ή με ένα κουπ πατ. 
  • Γεμίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης με μια κουταλιά από το μείγμα της φέτας και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου, τρυπώντας τις άκρες της ζύμης με ένα πιρούνι.
  • Χτυπάμε τον κρόκο αβγού σε ένα μπολ και αλείφουμε με ένα πινέλο τα τυροπιτάκια.
  • Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου