ΜΕΝΟΥ

Pages

Στήθος κοτόπουλου με πέστο βασιλικού, ντομάτα και παρμεζάνα



Άλλη μία μοναδική πρόταση για το μεσημεριανό σας.








Συνταγή : Cookbox
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  35 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 90 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 8 κ.γ. πέστο


Εκτέλεση
  • Πλένουμε το κοτόλουπο και το στεγνώνουμε. Κόβουμε το κάθε στήθος στη μέση ώστε να δημιουργήσουμε συνολικά 4 λεπτότερες φέτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ταψί και τα αλείφουμε με 1 κ.σ. πέστο την καθεμιά.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά και βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο.
  • Τοποθεστούμε ντομάτα και τα τριμμένα τυριά πάνω σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου και ψήνουμε ξανά στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου