ΜΕΝΟΥ

Pages

Χαλβάς με κακάο


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 1 κιλό ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι
  • 700 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • 2 κουταλιές του γλυκού κακάο
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε θερμόμετρο ζάχαρης).
  • Για καλύτερο αποτέλεσμα, μετά τους 110 βαθμούς αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ασπρίσει.
  • Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ πάνω στο ταχίνι. Αναδεύουμε το μείγμα.
  • Στη συνέχεια χρησιμοποιήσουμε μια σπάτουλα σιλικόνης και ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε το κακάο και τη λιωμένη σοκολάτα και με ένα μαχαιράκι κάνουμε (νερά) στο μείγμα για να αναμιχθεί το κακάο καλά.
  • Βάζουμε τον χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης για κέικ. Τον αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.
  • Για να μην τον απολαύσετε σκέτο… Σας προτείνουμε… Λαγάνα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου