Μία αφράτη πτόταση από την Ντίνα Νικολάου
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : για φλιτζάνια
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 200 γρ. ταραμάς λευκός
- 100 γρ. ψωμί χωρίς κόρα
- 1/2 λίτρο ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κρεμμύδι ξερό
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και μετά το στύβουμε καλά.
- Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ταραμά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ψωμί, πάντα συνεχίζοντας το χτύπημα, στη συνέχεια λίγο-λίγο το λάδι και τέλος το χυμό λεμονιού, χτυπώντας πάντα μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή αφράτη κρέμα.
- Συνοδεύουμε με φρέσκια, ζεστή λαγάνα.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου