Ο Χρόνης Δαμαλάς ξέρει από θαλασσινά! Εδώ η δική του εκδοχή για νόστιμους ταραμοκεφτέδες.
Συνταγή : Χρόνης Δαμαλάς
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 50 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 5 πατάτες μεσαίου μεγέθους περίπου 500 γρ.
- 50 γρ. λευκό ταραμά
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα.
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. γαλέτα περίπου 100 γρ.
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για αλεύρωμα
- 50 ελιές καλαμών περίπου 50 γρ.
- 100 γρ. ντοματίνια
- 50 γρ. κουνουπίδι τουρσί
- 150 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Καραμελώνουμε το κρεμμύδι μαζί σε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνει.
- Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και αφού βράσουν τις σουρώνουμε να στεγνώσουν.
- Σπάμε τις πατάτες πριν παγώσουν τελείως, προσθέτουμε τον ταραμά, το φρέσκο κρεμμύδι, το χυμό λεμόνι, το ξύσμα και τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε και βάζουμε σιγά σιγά την φρυγανιά μέχρι το μίγμα να σφίξει.
- Αφήνουμε να παγώσει το μίγμα και το πλάθουμε σε μπιφτεκάκια.
- Τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Σερβίρουμε με μια σαλατίτσα με τις ελιές, τα ντοματίνια και το τουρσί κουνουπίδι.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου