ΜΕΝΟΥ

Pages

Ταραμοκεφτέδες από το Χρόνη Δαμαλά


Ο Χρόνης Δαμαλάς ξέρει από θαλασσινά! Εδώ η δική του εκδοχή για νόστιμους ταραμοκεφτέδες.









Συνταγή : Χρόνης Δαμαλάς
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 50 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Μέτρια.



Υλικά
  • 5 πατάτες μεσαίου μεγέθους περίπου 500 γρ.
  • 50 γρ. λευκό ταραμά
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα.
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. γαλέτα περίπου 100 γρ.
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για αλεύρωμα
  • 50 ελιές καλαμών περίπου 50 γρ.
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 50 γρ. κουνουπίδι τουρσί
  • 150 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα



Εκτέλεση
  • Καραμελώνουμε το κρεμμύδι μαζί σε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνει. 
  • Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και αφού βράσουν τις σουρώνουμε να στεγνώσουν. 
  • Σπάμε τις πατάτες πριν παγώσουν τελείως, προσθέτουμε τον ταραμά, το φρέσκο κρεμμύδι, το χυμό λεμόνι, το ξύσμα και τον μαϊντανό. 
  • Ανακατεύουμε και βάζουμε σιγά σιγά την φρυγανιά μέχρι το μίγμα να σφίξει. 
  • Αφήνουμε να παγώσει το μίγμα και το πλάθουμε σε μπιφτεκάκια. 
  • Τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Σερβίρουμε με μια σαλατίτσα με τις ελιές, τα ντοματίνια και το τουρσί κουνουπίδι.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου