Ένα πολύ εκλεπτυσμένο επιδόρπιο που μπορεί να κλείσει εντυπωσιακά ένα φθινοπωρινό δείπνο.
Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι με πόδι ή αν θέλετε συνοδεύετε με παγωτό βανίλια.
Υλικά
Εκτέλεση
Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι με πόδι ή αν θέλετε συνοδεύετε με παγωτό βανίλια.
Συνταγή : gourmed.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 5 αχλάδια καθαρισμένα κομμένα στα δύο
- 2 ξύλa κανέλλας
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 lt κόκκινο κρασί
- 5-6 ιλίκια (αστεροειδής γλυκάνισος)
Εκτέλεση
- Bράζουμε το κρασί με τα αρωματικά και τη ζάχαρη μέχρι να μείνει το μισό σε ποσότητα.
- Βράζουμε τα αχλάδια λίγα-λίγα μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάζουμε τα αχλάδια, σουρώνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να το βράζουμε μέχρι να σιροπιάσει.
- Περιχύνουμε τα αχλάδια με το σιρόπι και στολίζουμε με ένα αστεράκι γλυκάνισο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου