ΜΕΝΟΥ

Pages

Αχλάδια σε κόκκινο κρασί

Ένα πολύ εκλεπτυσμένο επιδόρπιο που μπορεί να κλείσει εντυπωσιακά ένα φθινοπωρινό δείπνο.


Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι με πόδι ή αν θέλετε συνοδεύετε με παγωτό βανίλια.







Συνταγή : gourmed.gr
Μερίδες  :
Απαιτούμενος Χρόνος  : 
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 5 αχλάδια καθαρισμένα κομμένα στα δύο
  • 2 ξύλa κανέλλας
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 lt κόκκινο κρασί
  • 5-6 ιλίκια (αστεροειδής γλυκάνισος)

Εκτέλεση
  • Bράζουμε το κρασί με τα αρωματικά και τη ζάχαρη μέχρι να μείνει το μισό σε ποσότητα.
  • Βράζουμε τα αχλάδια λίγα-λίγα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βγάζουμε τα αχλάδια, σουρώνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να το βράζουμε μέχρι να σιροπιάσει.
  • Περιχύνουμε τα αχλάδια με το σιρόπι και στολίζουμε με ένα αστεράκι γλυκάνισο.
Πηγή - gourmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου