Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : για 10 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 40 λεπτά, ψήσιμο 20-25 λεπτά, αναμονή 15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2800 γρ. μοσχάρι ( 2 φιλέτα των 1400 γρ.)
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 30 γρ. βούτυρο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- θυμάρι 1 κ.σ.
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το σκόρδο, την παρμεζάνα, το λάδι, το θυμάρι, τον βασιλικό,τον δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, να λιώσει και να κάψει, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας καλά απο όλες τις πλευρές και το βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα απο όλες τις πλευρές του, περίπου 3-4 λεπτά για κάθε πλευρά.
- Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί. Αλείφουμε το κρέας με το μίγμα των μυρωδικών που φτιάξαμε και ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
- Βγάζουμε απο το φούρνο το κρέας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά πρίν το κόψουμε σε φέτες.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου