Μύδια, ενα μοναδικό πιάτο για την Καθαρή Δευτέρα και όχι μόνο.
Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 60 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1000 γρ. κατεψυγμένα μύδια ή φρέσκα καθαρισμένα
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 κουτάκια μπύρες 220 γρ περίπου
- Αλάτι
- 1 λεμόνι το χυμό του.
- 300 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα ή και περισσότερο αν χρειαστεί
- 20 τεμ. οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση
- Ένας νόστιμος μεζές για ουζάκι, εύκολος αλλά διαφορετικός. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιούμε φρέσκα μύδια.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια αφαιρώντας το χνούδι και το κέλυφος, και τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίζουν.
- Ξεκινάμε σε ένα μπολ να ετοιμάζουμε το χυλό, ανακατεύοντας το αλεύρι, τη μπύρα και λίγο αλάτι. Ο χυλός μας θα πρέπει να είναι λίγο πηχτός.
- Περνάμε δύο - δύο τα μύδια σε οδοντογλυφίδες και τα βουτάμε μέσα στο χυλό και αμέσως τα βάζουμε να τηγανιστούν σε αρκετό καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα που πρώτα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφήσει το περιττό λάδι από το τηγάνισμα. Μπορούμε να σερβίρουμε τα μύδια μας με τις οδοντογλυφίδες και λεμόνι.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου