ΜΕΝΟΥ

Pages

Σοκολατένια βάση για τάρτες


Το Α και το Ω για μία σωστή τάρτα










Συνταγή : Coocbox
Μερίδες  : 
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 30 λεπτά, ψήσιμο 15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.



Υλικά
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 240 γρ. βούτυρο και επιπλέον 120 γρ.
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 90 ml. γάλα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση
  • Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το αλέυρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τμηματικά τα στερεά υλικά που έχουμε αναμίξει. Αναμιγνύουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να προκύψει μια ζύμη η οποία θα τρίβεται αλλά θα συγκολλάται μόλις την πλάσουμε.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
  • Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βγάζουμε τη ζύμη απο το ψυγείο και την πλάθουμε σε ένα μακρύ μπαστούνι, την κόβουμε σε φέτες των 3 χιλιοστών περίπου. Τοποθετούμε τις φέτες της ζύμης σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε τις φέτες να κρυώσουν εντελώς. Καθώς κρυώνουν θα πρέπει να γίνονται τραγανές.
  • Τοποθετούμε τις τραγανές φέτες ζύμης στον επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε ώστε να τις θρυμματίσουμε.
  • Βάζουμε τη θρυμματισμένη ζύμη σε ένα μεγάλο μπόλ και προσθέτουμε 120 γρ. βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί για τις τάρτες.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί για τις τάρτες και την στρώνουμε καλά με το χέρι ή με κάποιο φλάτ αντικείμενο ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
  • Η βάση είναι έτοιμη για χρήση.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου