¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Let's BBQ
Μερίδες : Για 4 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 4΄-6΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για sauce σκόρδου
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
- 3 κουτ. σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
- 1½ κουτ. ψιλοκομμένα φρέσκα
- φύλλα μαϊντανού
- 5 μεγάλες ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
Για σουβλάκια
- 1/2 κιλό βοδινό κρέας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 2,5 εκ.
- 3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε παχιές φέτες 1,5 εκ.
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μέτριο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, αναμίξτε τα συστατικά της sauce σκόρδου.
- Διατηρήστε την κρύα μέχρι να τη σερβίρετε (η sauce σκόρδου μπορεί να παρασκευασθεί μια ημέρα πριν).
- Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (175 έως 230 °C).
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα υλικά για τα σουβλάκια και ανακατέψτε ελαφρά.
- Περάστε τα κομμάτια κρέατος και τα κολοκυθάκια στα σουβλάκια τους, φροντίζοντας να καρφώσετε τα κολοκυθάκια στα σημεία της φλούδας, έτσι ώστε η επιφάνειά τους να αγγίζει τη σχάρα όσο το δυνατόν περισσότερο.
- Μην στριμώχνετε τα υλικά.
- Καθαρίστε τη σχάρα ψησίματος με τη βούρτσα.
- Ψήστε την μπριζόλα σε άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να πάρουν χρώμα -4 έως 6 λεπτά- γυρίζοντάς τα μία ή δύο φορές (αν υπάρξουν αναφλέξεις, μετακινήστε τα σουβλάκια προσωρινά σε έμμεση φωτιά).
- Ψήστε τα σουβλάκια και τα κολοκυθάκια ταυτόχρονα σε άμεση μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά, 4 έως 6 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία ή δύο φορές.
- Αφαιρέστε τα από τη σχάρα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 3 έως 5 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά με τη sauce σκόρδου.
Tip
- Απαραίτητα αξεσουάρ: μεταλλικά σουβλάκια ή σουβλάκια μπαμπού (αν χρησιμοποιήσετε μπαμπού, αφήστε τα να μουλιάσουν στο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά)
Πηγή - Let's BBQ (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 27/10/2019)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου