ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουβλάκια με κρέας & κολοκυθάκια


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Let's BBQ
Μερίδες : Για 4 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 4΄-6΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

Για sauce σκόρδου
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1½ κουτ. ψιλοκομμένα φρέσκα
  • φύλλα μαϊντανού
  • 5 μεγάλες ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

Για σουβλάκια

  • 1/2 κιλό βοδινό κρέας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 2,5 εκ.
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε παχιές φέτες 1,5 εκ.
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μέτριο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, αναμίξτε τα συστατικά της sauce σκόρδου. 
  • Διατηρήστε την κρύα μέχρι να τη σερβίρετε (η sauce σκόρδου μπορεί να παρασκευασθεί μια ημέρα πριν). 
  • Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (175 έως 230 °C).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα υλικά για τα σουβλάκια και ανακατέψτε ελαφρά. 
  • Περάστε τα κομμάτια κρέατος και τα κολοκυθάκια στα σουβλάκια τους, φροντίζοντας να καρφώσετε τα κολοκυθάκια στα σημεία της φλούδας, έτσι ώστε η επιφάνειά τους να αγγίζει τη σχάρα όσο το δυνατόν περισσότερο. 
  • Μην στριμώχνετε τα υλικά.
  • Καθαρίστε τη σχάρα ψησίματος με τη βούρτσα. 
  • Ψήστε την μπριζόλα σε άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να πάρουν χρώμα -4 έως 6 λεπτά- γυρίζοντάς τα μία ή δύο φορές (αν υπάρξουν αναφλέξεις, μετακινήστε τα σουβλάκια προσωρινά σε έμμεση φωτιά). 
  • Ψήστε τα σουβλάκια και τα κολοκυθάκια ταυτόχρονα σε άμεση μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά, 4 έως 6 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία ή δύο φορές. 
  • Αφαιρέστε τα από τη σχάρα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 3 έως 5 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά με τη sauce σκόρδου.

Tip

  • Απαραίτητα αξεσουάρ: μεταλλικά σουβλάκια ή σουβλάκια μπαμπού (αν χρησιμοποιήσετε μπαμπού, αφήστε τα να μουλιάσουν στο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά)

Πηγή - Let's BBQ (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 27/10/2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου