Συνταγή :
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 45 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 230 γρ. σοκολάτα ημίγλυκη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 600 ml. γάλα
- 360 ml. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι μια πρέζα
- 6 αβγά μόνο τους κρόκους
- 45 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε 4 πυρίμαχα μπολάκια μέσα σε ένα ταψί.
- Βάζουμε τη σοκολάτα σε ενα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με την κρεμα γάλακτος και μια πρέζα αλάτι.
- Αφήνουμε τα υλικά να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Περιχύνουμε με το μίγμα τη σοκολάτα που έχουμε αφήσει στο μπόλ.
- Αφήνουμε το μίγμα για περίπου 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ελεφρά. Μεταφέρουμε το μίγμα στο μπόλ με το μίγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
- Μοιράζουμε το μίγμα στα μπολάκια.
- Γεμίζουμε το ταψί, που έχουμε βάλει μέσα τα μπολάκια, με νερό χλιαρό.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε περίπου 4 ώρες να σταθούν, γαρνίρουμε με σαντιγύ αν θέλουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου