ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπανάκι με λαχανικά, γαρίδες και ρεβίθια



Μία μοναδική πρόταση που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.












Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 μελιτζάνες αργίτικες
  • 2 κολοκύθια
  • 300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γαρίδες μικρές χωρίς κέλυφος
  • 300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε μεγάλα κομμάτια. Τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. 
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ίδιο σκεύος για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και σε 1 λεπτό ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. 
  • Λίγο πριν τη βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και το σπανάκι. 
  • Ενώνουμε τα βρασμένα ρεβίθια με τη σάλτσα ντομάτας, τις γαρίδες και τα τηγανισμένα λαχανικά. 
  • Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου