Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 μελιτζάνες αργίτικες
- 2 κολοκύθια
- 300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
- 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 200 γρ. γαρίδες μικρές χωρίς κέλυφος
- 300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε μεγάλα κομμάτια. Τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ίδιο σκεύος για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και σε 1 λεπτό ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.
- Λίγο πριν τη βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και το σπανάκι.
- Ενώνουμε τα βρασμένα ρεβίθια με τη σάλτσα ντομάτας, τις γαρίδες και τα τηγανισμένα λαχανικά.
- Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου