Συνταγή : Δημήτρης Καράμπαμπας
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 καλαμάρια
- 1 Φινόκιο
- Φιλέτα από ένα πορτοκάλι
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1/2 ματσ. κολιάνδρο
- 1 κλων. φρέσκια ρίγανη.
- 20 ml ξίδι βαλσάμικο
- 10 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το φινόκιο ψιλοκομμένο, το χυμό πορτοκάλι, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
- Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
- Κόβουμε και χαράζουμε τα καλαμάρια και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με ελαιόλαδο, για 2 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την φρέσκια ρίγανη και σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα με το καλαμάρι και στολίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου