Ένα ωραίο, χειμωνιάτικο γλυκό κουταλιού που μπορείτε να κεράσετε μόνο του ή μαζί με ένα κέικ ή ένα τσίζκεϊκ.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Στέλιος Παρλιάρος
Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος.
Μερίδες : για 500 γρ.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 300 γρ. καρότο, πλυμένο και καθαρισμένο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι, το ξύσμα του
Εκτέλεση
- Κόβουμε το καρότο σε λεπτές λωρίδες με το «μαντολίνο» (το ειδικό εργαλείο κοπής λαχανικών).
- Το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε και όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει και να δημιουργείται σιρόπι, αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να βράσει.
- Το γλυκό διατηρείται σε αποστειρωμένο βάζο.
Πηγή - Στέλιος Παρλιάρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου