Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- -1 κιλό πατάτες μικρές
- -1 κιλό μύδια φρέσκα
- -3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- -2 δαφνόφυλλα
- -2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- -2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- -1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
- -1 κουτ. γλυκού μπαχάρι ολόκληρο
- -½ φλιτζάνι ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- -1/4 φλιτζανιού ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
- -πιπέρι
Eκτέλεση
- Kαθαρίζουμε τα μύδια καλά, αφαιρώντας κάθε βρομιά από το κέλυφος και τα «μουστάκια» στην άκρη τους. Τα ξεπλένουμε καλά και τα κρατάμε στο ψυγείο σκεπασμένα με παγάκια.
- Kαθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Zεσταίνουμε σε κατσαρόλα τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Pίχνουμε το μπαχάρι, τον ντοματοπελτέ και την ντομάτα, 2 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μύδια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά. Bγάζουμε τις πατάτες από τη φωτιά και ελέγχουμε τα μύδια ώστε να σιγουρευτούμε ότι έχουν ανοίξει.
- Πετάμε όσα παραμένουν κλειστά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τις ελιές και το ελαιόλαδο, αρκετό πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου