ΜΕΝΟΥ

Pages

Μύδια με αχνιστές πατάτες



Λαχταριστή συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο











Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • -1 κιλό πατάτες μικρές
  • -1 κιλό μύδια φρέσκα
  • -3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • -2 δαφνόφυλλα
  • -2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • -2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • -1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
  • -1 κουτ. γλυκού μπαχάρι ολόκληρο
  • -½ φλιτζάνι ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • -1/4 φλιτζανιού ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
  • -πιπέρι

Eκτέλεση
  • Kαθαρίζουμε τα μύδια καλά, αφαιρώντας κάθε βρομιά από το κέλυφος και τα «μουστάκια» στην άκρη τους. Τα ξεπλένουμε καλά και τα κρατάμε στο ψυγείο σκεπασμένα με παγάκια. 
  • Kαθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Zεσταίνουμε σε κατσαρόλα τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας πολύ καλά. 
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Pίχνουμε το μπαχάρι, τον ντοματοπελτέ και την ντομάτα, 2 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν για 20 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τα μύδια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά. Bγάζουμε τις πατάτες από τη φωτιά και ελέγχουμε τα μύδια ώστε να σιγουρευτούμε ότι έχουν ανοίξει. 
  • Πετάμε όσα παραμένουν κλειστά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τις ελιές και το ελαιόλαδο, αρκετό πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου