Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 300 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 λίτρο γάλα
- 4 δαφνόφυλλα
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 150 γρ. γκούντα τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
- ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βράζουμε σε κατσαρόλα τα μακαρόνια στον μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Σουρώνουμε καλά. Zεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι, ρίχνουμε το σκόρδο και το θυμάρι, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει τη μορφή αλοιφής.
- Aν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Mόλις το αλεύρι αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο και τη δάφνη και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια και προσέχοντας να μην δέσει το μείγμα. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό).
- Mόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε τη δάφνη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε μέσα του τα μακαρόνια, το καλαμπόκι και τις ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε τα τυριά και περιχύνουμε όλο το ταψί με το μείγμα αλεύρου και γάλακτος. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φαγητού με τη φρυγανιά και το ψήνουμε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου