ΜΕΝΟΥ

Pages

Πέννες με σπανάκι, κατσικίσιο τυρί, μπέικον και μπρόκολο

Μία διαφορετική συνταγή για τα ζυμαρικά σας που σίγουρα θα σας καταπλήξει.











Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. πέννες ριγέ
  • 2 φλιτζάνια μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι τυρί κατσικίσιο μαλακό
  • 1/3 φλιτζανιού κουκουνάρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μπέικον ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Βράζουμε το μπρόκολο σε νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό και το σουρώνουμε αμέσως. Στη συνέχεια βράζουμε τα ζυμαρικά για 1-2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό τους. 
  • Σοτάρουμε το μπέικον στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Βάζουμε στο τηγάνι το μπρόκολο, το θυμάρι, το κουκουνάρι και το σπανάκι, σοτάρουμε για 3 επιπλέον λεπτά και αλατοπιπερώνουμε καλά. 
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε το νερό του βρασμού. 
  • Ανακατεύουμε καλά το περιεχόμενο και το σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά. 
  • Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε ελαφρά το περιεχόμενο και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου