Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. πέννες ριγέ
- 2 φλιτζάνια μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι τυρί κατσικίσιο μαλακό
- 1/3 φλιτζανιού κουκουνάρι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μπέικον ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βράζουμε το μπρόκολο σε νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό και το σουρώνουμε αμέσως. Στη συνέχεια βράζουμε τα ζυμαρικά για 1-2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό τους.
- Σοτάρουμε το μπέικον στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Βάζουμε στο τηγάνι το μπρόκολο, το θυμάρι, το κουκουνάρι και το σπανάκι, σοτάρουμε για 3 επιπλέον λεπτά και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε το νερό του βρασμού.
- Ανακατεύουμε καλά το περιεχόμενο και το σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.
- Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε ελαφρά το περιεχόμενο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου