ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαρμελάδα κυδώνι

Από τα πιο ωραία φρούτα του χειμώνα, το κυδώνι μας δίνει υπέροχα γλυκά κουταλιού αλλά και αυτή την έξοχη μαρμελάδα.












Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος.
Μερίδες : για 2-3 μεγάλα βάζα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 γρ. κυδώνια
  • 700 γρ. νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 90 γρ. χυμός λεμονιού
  • 1 κλωναράκι βανίλιας

Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τις φλούδες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια μαζί με το χονδρό μέρος της σάρκας, τα τοποθετούμε μέσα σε ένα τουλπάνι και τα δένουμε. Κόβουμε τα κυδώνια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και το δεμένο τουλπάνι. Τα βράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου έως ότου μαλακώσουν. Με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τα κυδώνια μέσα στο ίδιο το νερό τους και στη συνέχεια στύβουμε μέσα στα λιωμένα κυδώνια το τουλπάνι για να βγάλουμε το χυμό που έχει συγκρατήσει (πετάμε το στυμμένο τουλπάνι).
  • Ρίχνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα τη ζάχαρη, το λεμόνι και κλωναράκι βανίλιας, αφού το σχίσουμε κατά μήκος στη μέση με ένα μαχαίρι, ώστε οι σπόροι του να πέσουν μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα λιωμένα κυδώνια, ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 30-40 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην «πιάσει» το κυδώνι στον πάτο της κατσαρόλας. 
  • Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν δέσει και πάρει ωραίο χρώμα. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα βάζοντας μέσα και ένα κομμάτι από το κλωναράκι βανίλιας.

Πηγή - Στέλιος Παρλιάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου