Ινδική συνταγή για ψητό μαριναρισμένο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες για γαρνιτούρα
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 85΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο χωρίς πέτσα (1600 γραμμάρια)
- 1 ½ κουταλιά της σούπας πολτός σκόρδου
- 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
- ¾ του φλιτζανιού (χυμό λεμόνι και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά)
- 1 κουταλιά της σούπας από : garam masala, κόλιανδρο, κύμινο, σπόρους μάραθου, αποξηραμένα φύλλα fenugreek (προαιρετικά)
- ¾ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
- ⅛ κουταλιά του γλυκού ταντούρι σε σκόνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
- 750 γραμμάρια πατάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μερικές βαθιές χαρακιές στο στήθος του κοτόπουλου και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα της μαρινάδας πάνω από το κοτόπουλο ανακατεύοντας καλά να καλυφθεί ολόκληρο το κοτόπουλο από τη μαρινάδα. Καλύψτε με μια πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μια νύχτα.
- Στη συνέχεια προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το βάζετε σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια απλώστε τριγύρω απ΄ το κοτόπουλο τις πατάτες κομμένες σε κύβους, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Απλώστε την περίσσια μαρινάδα του μπολ πάνω απ΄το κοτόπουλο, καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζετε για ψήσιμο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, αλείψτε το κοτόπουλο μια φορά με το ζουμί του και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου