ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο ταντούρι με πατάτες στο φούρνο


Ινδική συνταγή για ψητό μαριναρισμένο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες για γαρνιτούρα






Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 85΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο χωρίς πέτσα (1600 γραμμάρια)
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας πολτός σκόρδου
  • 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • ¾ του φλιτζανιού (χυμό λεμόνι και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά)
  • 1 κουταλιά της σούπας από : garam masala, κόλιανδρο, κύμινο, σπόρους μάραθου, αποξηραμένα φύλλα fenugreek (προαιρετικά)
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • ⅛ κουταλιά του γλυκού ταντούρι σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • 750 γραμμάρια πατάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μερικές βαθιές χαρακιές στο στήθος του κοτόπουλου και αφήστε στην άκρη.
  • Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
  • Ρίξτε το μείγμα της μαρινάδας πάνω από το κοτόπουλο ανακατεύοντας καλά να καλυφθεί ολόκληρο το κοτόπουλο από τη μαρινάδα. Καλύψτε με μια πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μια νύχτα.
  • Στη συνέχεια προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το βάζετε σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια απλώστε τριγύρω απ΄ το κοτόπουλο τις πατάτες κομμένες σε κύβους, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Απλώστε την περίσσια μαρινάδα του μπολ πάνω απ΄το κοτόπουλο, καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζετε για ψήσιμο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, αλείψτε το κοτόπουλο μια φορά με το ζουμί του και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου