ΜΕΝΟΥ

Pages

Ινδικά σουβλάκια κοτόπουλου



Φανταστικό σουβλάκια κοτόπουλου με φρέσκο πουρέ κόλλιανδρουμε που θα σας ξετρελάνει.







Συνταγή : Let's BBQ
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.

Υλικά
Για το άλειμμα
  • 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • 2 κουτ. γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ginger
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 10 μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα
Για τον πουρέ
  • 2 φλιτζ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • 2 μικρές πιπεριές chili Serrano (χωρίς κοτσάνια και σπόρους, χοντροκομμένες)
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας χοντροκομμένο φρέσκο ginger
  • 1 κουτ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 χοντροκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι

Εκτέλεση
  • Σε ένα μέτριο μπολ αναμίξτε τα συστατικά του αλείμματος. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και προσθέστε το άλειμμα. Αφαιρέστε τον αέρα από αυτή και σφραγίστε τη. Ανακινήστε τη σακούλα καλά και βάλτε τη στο ψυγείο για 2 έως 4 ώρες.
  • Στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων ή του μπλέντερ, αναμίξτε τα συστατικά του πουρέ εκτός από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέστε αργά-αργά 2 κουταλιές της σούπας λάδι για να κάνετε τον πουρέ πιο μαλακό. Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (175 έως 230 °C). Κόψτε το κρεμμύδι στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια κόψτε κάθε μισό σε 6 φέτες. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη σακούλα και πετάξτε το άλειμμα. Περάστε το κοτόπουλο και τα φύλλα κρεμμυδιού (χρησιμοποιήστε δύο ή τρία φύλλα κρεμμυδιού από κάθε φέτα) εναλλάξ σε σουβλάκια.
  • Αλείψτε καλά τα σουβλάκια σε όλο το μήκος τους με ελαιόλαδο. Καθαρίστε τη σχάρα ψησίματος με βούρτσα. Ψήστε τα σουβλάκια σε άμεση μέτρια φωτιά με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου το κρέας ψηθεί καλά χωρίς να ξεραθεί, για 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία ή δύο φορές. Σερβίρονται ζεστά με τον πουρέ κόλιανδρου ως dip.

Πηγή - Let's BBQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου