ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρέμα χαλβά με δαμάσκηνα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι για το τραπέζι της Σαρακοστής!

Υλικά

  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • Ρούμι
  • Φιστίκια Αιγίνης
  • 250 γραμμάρια (χαλβάς με ταχίνι) με Φιστίκι Αιγίνης
  • 220 γραμμάρια δαμάσκηνα (αποξηραμένα)

Εκτέλεση

  • Μουσκέψτε τα δαμάσκηνα στο ρούμι. Βάλτε τον χαλβά στο μπλέντερ του μίξερ και χτυπήστε τον μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
  • Κόψτε τα δαμάσκηνα σε κομματάκια αφαιρώντας τα κουκούτσια, βάλτε τα στο μπλέντερ του μίξερ με μία κουταλιά ρούμι και χτυπήστε το χωρίς να λιώσουν.
  • Σε ένα μπολ βάλτε τον χαλβά, τα δαμάσκηνα και ανακατέψτε το μείγμα με ένα πιρούνι.
  • Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέστε τη στο μείγμα ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο.
  • Σερβίρετε την κρέμα δροσερή πασπαλίζοντας με τριμμένο Φιστίκι Αιγίνης.
  • Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμο χαλβά αλλά μπορείτε παρόλα αυτά να παρασκευάσετε τον δικό σας χαλβά με ταχίνι!
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου