ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρόκολο σουφλέ



Φανταστικό σουφλέ που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή :  Nίκη Mηταρέα.
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 3 καρότα
  • 200 γρ. σύγκλινο σε κύβους

Για την κρέμα
  • 500 γρ. γάλα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 6 αβγά
  • 1 σταγόνα λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Σε νερό που κοχλάζει ρίχνουμε μόνο τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και τα ζεματίζουμε για 5- λεπτά. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  • Pίχνουμε τα καρότα σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε, τα κόβουμε σε παχιές ροδέλες και τα μεταφέρουμε σε πυρέξ. 
  • Προσθέτουμε το σύγκλινο. 
Eτοιμάζουμε την κρέμα: 
  • Zεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. 
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα και δυνατά. Eπαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. 
  • Pίχνουμε σιγά σιγά τους κρόκους των αβγών και ανακατεύουμε πολύ καλά. Xτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε το λεμόνι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα στην κρέμα. 
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο και αδειάζουμε το περιεχόμενο στο πυρέξ. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου