Συνταγή : Nίκη Mηταρέα.
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια
- 3 καρότα
- 200 γρ. σύγκλινο σε κύβους
Για την κρέμα
- 500 γρ. γάλα
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 6 αβγά
- 1 σταγόνα λεμόνι
- 1 φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Σε νερό που κοχλάζει ρίχνουμε μόνο τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και τα ζεματίζουμε για 5- λεπτά. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Pίχνουμε τα καρότα σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε, τα κόβουμε σε παχιές ροδέλες και τα μεταφέρουμε σε πυρέξ.
- Προσθέτουμε το σύγκλινο.
- Zεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα και δυνατά. Eπαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Pίχνουμε σιγά σιγά τους κρόκους των αβγών και ανακατεύουμε πολύ καλά. Xτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε το λεμόνι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα στην κρέμα.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο και αδειάζουμε το περιεχόμενο στο πυρέξ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου