ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαρίδες θεϊκές



Φανταστική συνταγή με γαρίδες που αξίζει να δοκιμάσετε.









Συνταγή : sintagespareas.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 175΄, μαγείρεμα 9΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 30 μικρομεσαίες γαρίδες (περίπου 1κ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 6-8 νηματίδια κρόκο Κοζάνης
  • αλάτι - πάπρικα - πιπέρι καγιέν
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • ψιλοκομμένος άνηθος ή μαϊντανός για στόλισμα

Εκτέλεση
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το χτυπάμε καλά μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τα μπαχαρικά σε μπολ.
  • Το αφήνουμε να σταθεί λίγο για να διαλυθεί καλά ο κρόκος Κοζάνης και να πάρει ένα όμορφο κόκκινο χρώμα το λαδάκι μας!
  • Καθαρίζουμε τις φρέσκιες γαρίδες μας χαράζοντας πρώτα στη ράχη (όχι πολύ βαθιά) αφήνοντας κεφάλι και ουρά (αφαιρούμε οπωσδήποτε το εντεράκι της ράχης).
  • Τις τοποθετούμε σε σειρά σε ταψί, περιχύνουμε με το αρωματικό μας ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ~2 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο μας στους 220°C και τοποθετούμε το ταψί σε σχάρα ψηλά ανάβοντας το γκριλ.
  • Ψήνουμε για ~4-5' την κάθε πλευρά (πρέπει να γυρίσουμε τις γαριδες μέσα στο ταψάκι, με προσοχή για να μη φύγουν τα κεφάλια).
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλισμένη ολοτρόγυρα με άνηθο (ή μαϊντανό, ό,τι έχουμε) και κόκκινο πιπέρι για διακόσμηση.
  • Το λαδάκι είναι πολύ νόστιμο κι αν δε μετράμε θερμίδες του κάνουμε επίθεση με καλό ψωμί!
  • Επίσης, τα κεφάλια έχουν θεϊκή νοστιμιά και αν δεν ντρέπεστε ρουφήξτε!!!

Πηγή - sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου