Συνταγή : sintagespareas.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 175΄, μαγείρεμα 9΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 30 μικρομεσαίες γαρίδες (περίπου 1κ.)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 120 ml ελαιόλαδο
- 6-8 νηματίδια κρόκο Κοζάνης
- αλάτι - πάπρικα - πιπέρι καγιέν
- ξύσμα 1 λεμονιού
- ψιλοκομμένος άνηθος ή μαϊντανός για στόλισμα
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το χτυπάμε καλά μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τα μπαχαρικά σε μπολ.
- Το αφήνουμε να σταθεί λίγο για να διαλυθεί καλά ο κρόκος Κοζάνης και να πάρει ένα όμορφο κόκκινο χρώμα το λαδάκι μας!
- Καθαρίζουμε τις φρέσκιες γαρίδες μας χαράζοντας πρώτα στη ράχη (όχι πολύ βαθιά) αφήνοντας κεφάλι και ουρά (αφαιρούμε οπωσδήποτε το εντεράκι της ράχης).
- Τις τοποθετούμε σε σειρά σε ταψί, περιχύνουμε με το αρωματικό μας ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ~2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο μας στους 220°C και τοποθετούμε το ταψί σε σχάρα ψηλά ανάβοντας το γκριλ.
- Ψήνουμε για ~4-5' την κάθε πλευρά (πρέπει να γυρίσουμε τις γαριδες μέσα στο ταψάκι, με προσοχή για να μη φύγουν τα κεφάλια).
- Σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλισμένη ολοτρόγυρα με άνηθο (ή μαϊντανό, ό,τι έχουμε) και κόκκινο πιπέρι για διακόσμηση.
- Το λαδάκι είναι πολύ νόστιμο κι αν δε μετράμε θερμίδες του κάνουμε επίθεση με καλό ψωμί!
- Επίσης, τα κεφάλια έχουν θεϊκή νοστιμιά και αν δεν ντρέπεστε ρουφήξτε!!!
Πηγή - sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου