ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρουσκέτες με ξινομυζήθρα, κολοκυθάκια και βασιλικό

Πανεύκολο σνακ, πρώτο πιάτο σε γιορτινό τραπέζι ή κύριο γεύμα συνοδεία ενός απλού πιλαφιού.





 

Συνταγή : Tina Webb.
Μερίδες : για 2 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, ψήσιμο 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 κολοκύθια, κομμένα σε ψιλές ροδέλες (για ευκολία χρησιμοποιούμε το εργαλείο μαντολίνο)
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ξινομυζήθρα
  • λίγος φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος, ή ξερός κοπανισμένος
  • 4 λεπτές φέτες ψωμί της αρεσκείας μας
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκύθια, το ξύσμα λεμονιού, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο γκριλ ή σε τοστιέρα τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με την ξινομυζήθρα. 
  • Μοιράζουμε πάνω στο ψωμί το μείγμα με τα κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο, ή ξερό, κοπανισμένο, και σερβίρουμε. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ως ελαφρύ γεύμα ή ως ορεκτικό σε ένα γιορτινό κάλεσμα. 
  • Αν θέλουμε να τις συνοδεύουμε με κάτι, ετοιμάζουμε ένα απλό πιλάφι με ψιλοκομμένη ντομάτα ή μια ντοματοσαλάτα.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου