ΜΕΝΟΥ

Pages

Ο μπακλαβάς της τεμπέλας


Σούπερ αρωματικός μπακλαβάς, έτοιμος σε λιγότερο από 2 ωρες!








Συνταγή : Άννα Ναθαναηλίδου.
Μερίδες : για 8-10 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, αναμονή τουλάχιστον 1 ώρα, ψήσιμο περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.



Υλικά
  • 2 κούπες αμύγδαλα, σπασμένα
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανελογαρίφαλο
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος, λιωμένο + λίγο ακόμη, για το ταψί

Σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1½ κούπα νερό
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το κανελογαρίφαλο. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί. Βάζουμε ένα-ένα τα φύλλα μέσα στο ταψί, σουρώνοντάς τα, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα του αμυγδάλου. Φροντίζουμε να μπει και μέσα στις πτυχώσεις. Ψήνουμε τον μπακλαβά για περίπου 30 λεπτά.
  • Οσο ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά και αποσύρουμε. Το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό. Βγάζουμε το γλυκό και, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσει και να πιει το σιρόπι.

Πηγή - γλυκές ιστορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου