Σερβίρετέ την με το ψωμί αλλά και πλάι σε ώριμα κίτρινα τυριά όπως ένα τσάτνεϊ ή ένα πατέ φρούτων.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Στέλιος Παρλιάρος
Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος
Μερίδες : για 1600 γρ. μαρμελάδας.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 κιλό ντομάτες πομοντόρια, κομμένες στα 2 ή ντοματίνια ολόκληρα ή ολόκληρες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 700 γρ. ζάχαρη
- 3 λεμόνια, μικρά, πλυμένα και κομμένα πρώτα σε λεπτές φέτες και έπειτα σε μικρά κομμάτια (αφαιρούμε τα κουκούτσια)
- 80 γρ. λευκό ξίδι
Εκτέλεση
- Σε μιακατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά και τοποθετούμε σε σιγανή φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μη πιάσει στον πάτο.
- Μετά από αυτό το διάστημα, θα πρέπει να έχουν μισοδιαλυθεί οι ντομάτες και διασκορπιστεί μέσα σε ένα πηχτό σιρόπι. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει δέσει η μαρμελάδα, ρίχνουμε λίγη σε ένα κρύο πιάτο και τραβάμε μια γραμμή με το δάχτυλό μας· θα πρέπει να μένει δρόμος που δεν κλείνει αμέσως.
- Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα μέχρι πάνω, κλείνουμε με το καπάκι ερμητικά και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Έτσι πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.
Πηγή - Στέλιος Παρλιάρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου