Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 400 γρ. χυλοπίτες
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους,
- -2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους
- -80 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- -1 ματσάκι βασιλικό
- -2 σκελίδες σκόρδο
- -1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- -1/2 φλιτζάνι λάδι
- -αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στο μεταξύ βάζουμε στο μπλέντερ, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, τον βασιλικό, το κεφαλοτύρι, τις 2 ντομάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σχεδόν πολτός.
- Ανακατεύουμε το pesto που έχουμε ετοιμάσει μαζί με τις χυλοπίτες και τις 4 ντομάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με μερικά φύλλα βασιλικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου