ΜΕΝΟΥ

Pages

Χυλοπίτες με κόκκινο pesto



Μοναδική συνταγή που θα ξετρελάνει τους λάτρεις των ζυμαρικών.












Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. χυλοπίτες
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους,
Για το κόκκινο pesto
  • -2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους
  • -80 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • -1 ματσάκι βασιλικό
  • -2 σκελίδες σκόρδο
  • -1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • -1/2 φλιτζάνι λάδι
  • -αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  • Στο μεταξύ βάζουμε στο μπλέντερ, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, τον βασιλικό, το κεφαλοτύρι, τις 2 ντομάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σχεδόν πολτός. 
  • Ανακατεύουμε το pesto που έχουμε ετοιμάσει μαζί με τις χυλοπίτες και τις 4 ντομάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με μερικά φύλλα βασιλικού.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου