Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, αναμονή 1 ώρα, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 μήλο πράσινο καθαρισμένο
- 250 γρ. χαλούμι
- 350 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
- 4 καλαμάκια για σουβλάκι
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βάζουμε το τυρί σε νερό και το αφήνουμε να μουσκέψει για 1 ώρα περίπου. Κάνουμε το ίδιο και με τα 4 καλαμάκια για τα σουβλάκια. Κόβουμε το τυρί, το λουκάνικο και το μήλο σε μεγάλους κύβους. Ετοιμάζουμε τη φωτιά στην ψησταριά ή προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Bάζουμε σε μπολ το κρασί, το μέλι, το ξίδι, το ελαιόλαδο και το θυμάρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Περνάμε εναλλάξ στο σουβλάκι το τυρί, το μήλο και το λουκάνικο. Τα αλείφουμε με πινέλο με λίγη από τη σάλτσα που φτιάξαμε και τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Τα ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά και τα σερβίρουμε. Αν τα ψήσουμε στον φούρνο, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου