Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για αμυγδαλωτά
Αράχοβας
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - nostimada.gr
Συνταγή : nostimada.gr
Μερίδες : για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 45΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 125 γραμ. αμύγδαλα κοπανισμένα
- 250 γραμ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- 50 γραμ. αλεύρι
- λάδι
- 150 γραμ. ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με ένα κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αμύγδαλο.
- Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα, το κονιάκ, το βούτυρο κια τα δουλεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι για να πήξει η ζύμη.
- Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και την πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια, όσο ένα δάχτυλο.
- Τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.
- Όταν ροδοψηθούν τα ακουμπάμε σε αλουμινόχαρτο και τα τυλίγουμε, καθώς είναι ζεστά, στη ζάχαρη με την κανέλα.
Πηγή - nostimada.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου