ΜΕΝΟΥ

Pages

Αμυγδαλωτά Αράχοβας απλά ζαχαρωτά

Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για αμυγδαλωτά Αράχοβας






Συνταγή : nostimada.gr
Μερίδες : για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 45΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 125 γραμ. αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 50 γραμ. αλεύρι
  • λάδι
  • 150 γραμ. ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με ένα κουταλάκι κανέλα

 Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αμύγδαλο.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα, το κονιάκ, το βούτυρο κια τα δουλεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι για να πήξει η ζύμη.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και την πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια, όσο ένα δάχτυλο.
  • Τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.
  • Όταν ροδοψηθούν τα ακουμπάμε σε αλουμινόχαρτο και τα τυλίγουμε, καθώς είναι ζεστά, στη ζάχαρη με την κανέλα.

Πηγή - nostimada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου