¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Η καυτερή τσίλι σος απογειώνει το σάντουιτς αυτό. Σου έχουμε και την σπιτική εναλλακτική της για να ετοιμάσεις τη δική σου.
Συστατικά
- 2 αυγά
- 1 ώριμο αβοκάντο
- το χυμό από 1 λάιμ ή 1/2 λεμόνι
- αλάτι
- 2 μεγάλες φέτες ψωμί σικάλεως (ή 4 μικρές)
- 2 κ.γ. τσίλι σος (ή μείγμα από 1 κ.γ. βαλσαμικό, 1 κ.γ. πελτέ και 1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή ή γλυκιά)
- λίγα τρυφερά φύλλα ρόκας
Τρόπος παρασκευής
- Βράζουμε τα αυγά για 6΄- 8΄και μόλις κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τη σάρκα του αβοκάντο, προσθέτουμε το χυμό λάιμ ή λεμόνι, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα του αβοκάντο σε στο ψωμί και από πάνω στρώνουμε τις φέτες των αυγών. Περιχύνουμε με την τσίλι σος, λίγα τρυφερά φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου