ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλέτο γλώσσας στον ατμό με αρωματικό βούτυρο & μουσταρδάτες πατάτες




Μοναδική συνταγή με ψάρι για το μεσημεριανό σας τραπέζι.






 

Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 4 κ.σ. αλαιόλαδο
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • αλάτι - πιπέρι

Για το αρωματικό βούτυρο
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 4 φιλέτα αντζούγιας
  • ½ σκελ. σκόρδο
  • χυμό & ξύσμα από ένα λάϊμ

Για τις μουσταρδάτες πατάτες
  • 250 γρ baby πατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο lurpak
  • 3 κ.σ. μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο Bio Kalamata Papadimitriou
  • Αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση
Για το αρωματικό βούτυρο
  • Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, τις αντζούγιες, την κάππαρη, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, το πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε το πολτοποιημένο μείγμα με το βούτυρο.
  • Απλώνουμε μία διάφανη μεμβράνη, βάζουμε πάνω το αρωματικό βούτυρο, το τυλίγουμε σε ρολό και το κλείνουμε στις άκρες σαν καραμέλα.
  • Βάζουμε το αρωματικό βούτυρο στο ψυγείο να παγώσει καλά.

  • Μαρινάρουμε τα φιλέτα γλώσσας με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα για 5 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων. Αφού μαγειρευτούν, προσθέτουμε πάνω από τα φιλέτα κομματάκια βουτύρου και τα ξαναβάζουμε στον ατμομάγειρα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Κόβουμε τις baby πατάτες σε κομμάτια και τις αλατίζουμε.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και πιπέρι.
  • Σωτάρουμε τις πατάτες για 3-4 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα με μέλι και σβήνουμε με το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι. Ρίχνουμε ένα κομμάτι από το αρωματικό βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τις baby πατάτες, ρίχνουμε το δυόσμο.
  • Προσθέτουμε τα φιλέτα γλώσσας και ραντίζουμε με λίγο λάδι από τις τηγανητές πατάτες.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου