Αυτές οι πατάτες μπορούν να συνοδεύσουν ωραιότατα τα ψητά κρέατα ή ένα κοτόπουλο σχάρας,
Υλικά
Eκτέλεση
Tip
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 150 γρ. γκούντα τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν (χωρίς, όμως, να καούν).
- Ρίχνουμε τις πατάτες και τις ροδίζουμε κι από τις δύο πλευρές. Αλατίζουμε ελαφρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τις πατάτες να σιγοψηθούν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
- Λίγο πριν από το τέλος, ρίχνουμε το πιπέρι, το τυρί και τον μαϊντανό και σκεπάζουμε ξανά για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Σερβίρουμε τις πατάτες καυτές.
Tip
- Αυτές οι πατάτες μπορούν να συνοδεύσουν ωραιότατα τα ψητά κρέατα ή ένα κοτόπουλο σχάρας,. Ακόμη, ταιριάζουν με τηγανητά αβγά, αλλά τρώγονται και ως κυρίως πιάτο με μια πράσινη σαλάτα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου