ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες στο τηγάνι με γκούντα

Αυτές οι πατάτες μπορούν να συνοδεύσουν ωραιότατα τα ψητά κρέατα ή ένα κοτόπουλο σχάρας,












Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν (χωρίς, όμως, να καούν). 
  • Ρίχνουμε τις πατάτες και τις ροδίζουμε κι από τις δύο πλευρές. Αλατίζουμε ελαφρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τις πατάτες να σιγοψηθούν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. 
  • Λίγο πριν από το τέλος, ρίχνουμε το πιπέρι, το τυρί και τον μαϊντανό και σκεπάζουμε ξανά για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. 
  • Σερβίρουμε τις πατάτες καυτές.

Tip
  • Αυτές οι πατάτες μπορούν να συνοδεύσουν ωραιότατα τα ψητά κρέατα ή ένα κοτόπουλο σχάρας,. Ακόμη, ταιριάζουν με τηγανητά αβγά, αλλά τρώγονται και ως κυρίως πιάτο με μια πράσινη σαλάτα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου