ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρέπα με καραμέλα, σοκολάτα και μπανάνες

Γίνε ειδικός στην σπιτική κρέπα μέσα με αυτή την ευκολη συνταγή.








Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : για 5 κρέπες.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 5 κρέπες
  • 2 μπανάνες, σε λεπτές ροδέλες
  • 80 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 30 ml ρούμι
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 80 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για 1 - 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία, και θρυμματισμένα στον πολυκόφτη σε σκόνη

Για την καραμέλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 180 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα κακάο για το πασπάλισμα γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας


Εκτέλεση
Γέμιση: 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με το ρούμι, την μπανάνα, το φουντούκι και τη σοκολάτα και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε. 

Καραμέλα: 
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με περίπου 60 ml νερό και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δεν ανακατεύουμε, αλλά κάθε τόσο σείουμε την κατσαρόλα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (προσεκτικά για να μην καούμε) και ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί μια ρευστή καραμέλα. 
  • Ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κρέπες
  • Βάζουμε κάθε κρέπα σε πιάτο, μοιράζουμε τη γέμιση στην επιφάνειά τους και τυλίγουμε σε ρολό ή διπλώνουμε στη μέση. Περιχύνουμε με λίγη από την καραμέλα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ή ζάχαρη άχνη και γλυκό του κουταλιού και συνοδεύουμε με παγωτό πραλίνα.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου