ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπακαλιάρος με ρεβίθια στον φούρνο



Μία κλασική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.












Συνταγή :  Mime.com
Μερίδες :  για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 25΄, μαγείρεμα 1 ώρα, αναμονή 1 βράδυ.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 500 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
  • αλάτι, πιπέρι
 
Eκτέλεση
  • Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια, ανακατεύουμε για να πάει παντού το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μπακαλιάρο. 
  • Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. 
  • Mεταφέρουμε τα ρεβίθια μαζί με τη σάλτσα τους σε ταψί, τοποθετούμε από πάνω τον μπακαλιάρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

Tip
  • Προσοχή! Aλλάζουμε τουλάχιστον τρεις φορές το νερό του μπακαλιάρου για να μην γίνει πολύ αλμυρό το φαγητό. Eναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο ξαρμυρισμένο.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου