Συνταγή : Mime.com
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 25΄, μαγείρεμα 1 ώρα, αναμονή 1 βράδυ.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 300 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 20 ml κρασί λευκό ξηρό
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- 500 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια, ανακατεύουμε για να πάει παντού το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μπακαλιάρο.
- Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
- Mεταφέρουμε τα ρεβίθια μαζί με τη σάλτσα τους σε ταψί, τοποθετούμε από πάνω τον μπακαλιάρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Tip
- Προσοχή! Aλλάζουμε τουλάχιστον τρεις φορές το νερό του μπακαλιάρου για να μην γίνει πολύ αλμυρό το φαγητό. Eναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο ξαρμυρισμένο.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου