Συνταγή : Νίκος Καραθάνος.
Μερίδες : Ν/Α
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 1½ ώρα, ψήσιμο 2 ώρες + 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κοιλιά αρνίσια (την παραγγέλνουμε, όπως και όλα τα εντόσθια της συνταγής, εγκαίρως)
- το συκώτι και το πνευμόνι από 1 αρνίσια συκωταριά
- 1 αντεριά αρνίσια, καθαρισμένη*
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε καρέ
- 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και λιωμένη
- 2 κουτ. σούπας πελτές
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Κόβουμε την κοιλιά, το συκώτι και το πνευμόνι σε λωρίδες μακρόστενες, πάχους περίπου 1 εκ. Παίρνουμε ένα κομμάτι από κάθε είδος, τα κρατάμε σαν μπουκετάκι και τα τυλίγουμε με το έντερο σαν μικρό κοκορέτσι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Ζεματίζουμε τα γαρδουμπάκια σε νερό που βράζει για 3 - 4 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το σκόρδο και τον πελτέ για περίπου 5 λεπτά. Βάζουμε τα γαρδουμπάκια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε, μεταφέρουμε το όλον σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες (αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο καυτό νερό). Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου