Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 συσκευασίες Χοντρά Φύλλα για Πίτες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο για 1 λεπτό. Ρίχνουμε την ντομάτα και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να στεγνώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαμπόν. Αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Απλώνουμε ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί με τις άκρες του να προεξέχουν και προσθέτουμε μια πολύ λεπτή στρώση ντομάτας. Πάνω, απλώνουμε λίγα τυριά. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο μέχρι τα όρια της γέμισης (κόβοντας τις άκρες). Αλείφουμε με ελαιόλαδο και επαναλαμβάνουμε με την ντομάτα και τα τυριά. Σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο. Βάζουμε πάλι ντομάτα και τυρί.
- Καλύπτουμε με το τέταρτο φύλλο και κλείνουμε τις άκρες του με το φύλλο της βάσης.
- Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το ελαιόλαδο, χαράζουμε και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου