Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : για μικρή φόρμα κέϊκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Είχα βρει τη συνταγή σε κάποιο σάιτ και δεν μου ενέπνευσε καμμία εμπιστοσύνη. Αν ένα κέικ μπορεί να γίνει τόσο εύκολα, ποιός ο λόγος να χτυπάς αβγά για να τα αφρατέψεις, ποιός ο λόγος να αγωνιάς για το φούσκωμα, ποιός ο λόγος να κατεβάζεις και να πλένεις τα μίξερ; Το δοκίμασα και εντυπωσιάστηκα. Δεν είχα μάλιστα καν φαρίνα, κάτι που μπορεί να συμβεί και σε σας, αλλά κανένα πρόβλημα: βάζεις κανονικό αλεύρι με μπέικιν πάουντερ (1 κ.σ.). Βγήκε αφράτο, όχι πολύ γλυκό, ελαφρύ, με το χαρακτηριστικό άρωμα της πραλίνας. Απλά, τέλειο!
Υλικά
- 1 φλ. μερέντα
- 1 φλ. φαρίνα
- 3 αβγά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι κοσκινισμένο, τη μερέντα και τα αβγά.
- Κόβουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος που να καλύπτει τη φόρμα μας, το βρέχουμε κάτω από τη βρύση και το τσαλακώνουμε, για να στρωθεί εύκολα στη φόρμα-την οποία μ’αυτό το κόλπο δεν θα χρειαστεί καν να πλύνουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα, το ισιώνουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Πηγή - Το Πιρούνι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου