Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες : για 2 τσουρέκια
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 09.04.2015
Υλικά
- 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 200 γρ. χλιαρό νερό
- 42 γρ. φρέσκια μαγιά
- 115 γρ. βούτυρο Lurpak
- 170 γρ. ζάχαρη
- 3 μεσαία αβγά
- ¼ κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
- ½ κ.γ. κακουλέ
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- 1 ασπράδι αβγού
- Φιλέ αμυγδάλου (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, κρατώντας λίγη ποσότητα από τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε στο γουδί με 1 κουταλιά ζάχαρη το δάκρυ μαστίχας και την προσθέτουμε στο μίξερ. Ρίχνουμε ένα - ένα τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιά με το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Αφαιρούμε από το μίξερ το σύρμα, τοποθετούμε τον γάντζο και προσθέτουμε το μαχλέπι, τη μισή μαγιά, σιγά-σιγά το αλεύρι και τέλος την υπόλοιπη μαγιά.
- Χτυπάμε μέχρι να γίνει μαστιχωτή και ελαστική η ζύμη και την αφήνουμε για 10 λεπτά, σκεπασμένη, να φουσκώσει.
- Στη συνέχεια πλάθουμε τα τσουρέκια σε σχήμα σφιχτής πλεξούδας και τα αφήνουμε να φουσκώσουν δεύτερη φορά.
- Βάζουμε το ασπράδι σε ένα μικρό μπολ και το χτυπάμε με ένα πιρούνι, μέχρι να ξεκινήσει να ασπρίζει. Αλείφουμε από πάνω τα τσουρέκια με ένα πινέλο με το χτυπημένο ασπράδι αβγού και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.
- Ψήνουμε τα τσουρέκια, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 155 βαθμούς, για 40-45 λεπτά.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου