ΜΕΝΟΥ

Pages

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με δαμάσκηνα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 10-12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

Για το χαλβά
  • 1 φλ. λάδι
  • 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • ½ φλ. αμύγδαλα
  • ½ φλ. σταφίδες
  • 13 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 3 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • λίγη κανέλα για πασπάλισμα

Για το σιρόπι

  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1 βανίλια
  • 2 ξυλαράκια κανέλας

Τρόπος παρασκευής

  • Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα και βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Καβουρδίζουμε με το λάδι σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν όμορφο ξανθό χρώμα.
  • Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις σταφίδες.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πολύ προσεκτικά το σιρόπι σε 3 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι, αφήνουμε τον χαλβά να βράσει για 7 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τον αφήνουμε για 10 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το χαλβά σε φόρμα, τον αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου