¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 10-12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
Για το χαλβά
- 1 φλ. λάδι
- 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
- ½ φλ. αμύγδαλα
- ½ φλ. σταφίδες
- 13 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 3 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
- λίγη κανέλα για πασπάλισμα
Για το σιρόπι
- 3 φλ. ζάχαρη
- 4 φλ. νερό
- 1 βανίλια
- 2 ξυλαράκια κανέλας
Τρόπος παρασκευής
- Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Καβουρδίζουμε με το λάδι σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν όμορφο ξανθό χρώμα.
- Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις σταφίδες.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πολύ προσεκτικά το σιρόπι σε 3 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι, αφήνουμε τον χαλβά να βράσει για 7 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τον αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το χαλβά σε φόρμα, τον αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου