Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 40΄- 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 μάτσο άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 μάτσο καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
- 1 μάτσο μυρώνια ψιλοκομμένα
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κομμάτι πορτοκαλόφλουδα λιωμένη
- 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 2-3 φλιτζάνια (περίπου) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ρίχνουμε σε λεκάνη όλα μαζί τα χόρτα και τα τρίβουμε με τα χέρια με λίγο αλάτι να μαραθούν καλά.
- Στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με τα κρεμμυδάκια, την πορτοκαλόφλουδα, τη φέτα, τα αβγά, το γιαούρτι, το λάδι, λίγο αλάτι (με προσοχή), πιπέρι και όσο αλεύρι χρειάζεται για να σχηματιστεί μια ζύμη λεία και ομογενής (σαν τη ζύμη του κέικ).
- Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και στρώνουμε μέσα του το μείγμα.
- Ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
Tips
- Αν θέλετε, μπορείτε να αδειάσετε το μείγμα σε ταψί για μάφιν και να φτιάξετε περίπου 30 μικρά σπανακοπιτάκια.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου