ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με αστακό, σαφράν και μάραθο

Ένα ξεχωριστό ριζότο για ιδιαίτερες στιγμές.




 



Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο, συν έξτρα για το σερβίρισμα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κεφάλι μάραθο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 100ml λευκό κρασί
  • Μία πρέζα σαφράν, εμποτισμένη σε 1 κ.σ. ζεστό νερό
  • 1,2 λίτρα ζωμό κότας (ζεστό)
  • 4 - 6 ουρές αστακού
  • 1 μικρή χούφτα εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 1 1/4 φλ. (100 γρ.) τριμμένη παρμεζάνα, συν έξτρα για το σερβίρισμα
  • λεπτές φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και λεπτές φέτες μάραθο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το κρασί και το σαφράν και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζωμό, 1 φλ. κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνοντας λίγο να εξατμιστεί πριν προσθέσουμε το επόμενο φλιτζάνι.
  • Κρατάμε 1 φλ. ζωμού στην άκρη. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον αστακό και ρίχνουμε και το τελευταίο φλ. ζωμού και ανακατεύουμε καλά.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Το ριζότο πρέπει να έχει μια κρεμώδη υφή.
  • Προσθέτουμε το εστραγκόν και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  • Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα, ένα μικρό κομμάτι βουτύρου και φέτες λεμονιού.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου