Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 50 γρ. ανάλατο βούτυρο, συν έξτρα για το σερβίρισμα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κεφάλι μάραθο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 100ml λευκό κρασί
- Μία πρέζα σαφράν, εμποτισμένη σε 1 κ.σ. ζεστό νερό
- 1,2 λίτρα ζωμό κότας (ζεστό)
- 4 - 6 ουρές αστακού
- 1 μικρή χούφτα εστραγκόν, ψιλοκομμένο
- 1 1/4 φλ. (100 γρ.) τριμμένη παρμεζάνα, συν έξτρα για το σερβίρισμα
- λεπτές φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και λεπτές φέτες μάραθο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το κρασί και το σαφράν και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμό, 1 φλ. κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνοντας λίγο να εξατμιστεί πριν προσθέσουμε το επόμενο φλιτζάνι.
- Κρατάμε 1 φλ. ζωμού στην άκρη. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον αστακό και ρίχνουμε και το τελευταίο φλ. ζωμού και ανακατεύουμε καλά.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Το ριζότο πρέπει να έχει μια κρεμώδη υφή.
- Προσθέτουμε το εστραγκόν και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα, ένα μικρό κομμάτι βουτύρου και φέτες λεμονιού.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου