Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 ματσάκι ρόκα (2 φλ.τσ. κομμένη)
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 μαρούλι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια
- 2 πορτοκάλια
- 1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 1 κ.γ. σουσάμι καβουρδισμένο
- 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα στα τέσσερα
- 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ΤΟΠ βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Στύβουμε το ένα πορτοκάλι και σουρώνουμε το χυμό του.
- Τον ανακατεύουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και πιπέρι.
- Καθαρίζουμε το άλλο πορτοκάλι αφαιρώντας τη φλούδα, τη λευκή μεμβράνη και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Πλένουμε τη ρόκα και την κόβουμε χοντρά κομμάτια.
- Κόβουμε το μαρούλι με το χέρι σε κομμάτια.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρές φέτες.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά που ετοιμάσαμε, με το σουσάμι, το κουκουνάρι, το ντρέσινγκ και τα δαμάσκηνα.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου