Συνταγή : cookbook.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα περίπου 4 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 2 κιλά χοιρινό κρέας (ωμοπλάτη χωρίς κόκκαλο)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι πράσο ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 λίτρο γάλα
- 1/2 κουτ. σούπας φασκόμηλο
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 110 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας πολύ καλά και το τρίβουμε με το σκόρδο και τα υπόλοιπα μυρωδικά σε όλα τα σημεία. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το πράσο και τα καρότα και τα σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Aφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρέας. Το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει σε όλες τις πλευρές, το αφαιρούμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βάζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τους το κρέας.
- Περιχύνουμε με τα υγρά από το τηγάνι και προσθέτουμε το γάλα και το τυρί. Ψήνουμε το χοιρινό στον φούρνο μέχρι να «λιώνει» το κρέας στο άγγιγμα με το πιρούνι. Tο βγάζουμε από τη φωτιά και διαχωρίζουμε το κρέας από τα υπόλοιπα υλικά του ταψιού.
- Πολτοποιούμε όλα τα υγρά και τα λαχανικά του ταψιού μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Σερβίρουμε το χοιρινό σε πιάτα με λίγη από την κρεμώδη σάλτσα και πουρέ πατάτας.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου