Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Μερίδες : για 3-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καλαμάρια ψιλοκομμένα
- 8 γαρίδες καθαρισμένες
- 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 σφηνάκι ούζο
- 2 βάζα σπιτική σάλτσα πέστο
- 1 συσκευασία λινγκουίνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό 2' λιγότερο απ'όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ψιλοκόβουμε τα θαλασσινά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε για 2' ανακατεύοντας να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά. Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά όπως στάζουν στο τηγάνι. Συμπληρώνουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2'.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε εκτός φωτιάς αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου