Οι πατάτες βρίσκονται επίσης στην πρώτη γραμμή αυτού του είδους φαγητού.
Πολλοί ερίζουν για την πιο επιτυχημένη συνταγή, όμως κατά γενική
ομολογία οι Βέλγοι φτιάχνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες. Η συνταγή
τους είναι απλή και βατή, αρκεί η πρώτη ύλη, δηλαδή η πατάτα να έχει
χαμηλή, ή στη χειρότερη περίπτωση μέτρια περιεκτικότητα σε υγρασία.
Πατάτες Διπλοτηγανισμένες
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Πατάτες Διπλοτηγανισμένες
- Καθαρίζουμε 1 κιλό πατάτες και τις κόβουμε σε ομοιόμορφο σχήμα και μέγεθος.
- Τις βάζουμε αμέσως μέσα σε λεκάνη με κρύο νερό.
- Ρίχνουμε αρκετό λάδι μέσα σε κατσαρόλα ώστε να καλύπτει την ποσότητα της πατάτας όταν αυτή τηγανίζεται. Αφήνουμε το λάδι να έρθει σε θερμοκρασία από 140°C μέχρι 150°C.
- Καλό είναι να έχουμε θερμόμετρο γι’ αυτήν τη δουλειά, εκτός αν διαθέτουμε σπιτική φριτέζα.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά και να πάρουν ένα πολύ ελαφρύ χρώμα.
- Ο χρόνος τηγανίσματος εξαρτάται πάντα από το μέγεθος στο οποίο έχουμε κόψει την πατάτα.
- Βγάζουμε τις πατάτες από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά μέχρι να έρθει η ώρα να τις σερβίρουμε. Τότε ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του λαδιού στους 190°C –πάλι χρησιμοποιώντας το θερμόμετρο– και προσθέτουμε τις πατάτες. Τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και να πάρουν τραγανή υφή. Τις βγάζουμε από το λάδι πάλι με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας για 1-2 λεπτά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου