Μοναδική σαλάτα που θα σας καταπλήξει με την γεύση της
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1/4 φλ ΤΟΠ κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
- 1/4 φλ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, λιωμένο ή 1/4 κ.γ. ξηρό θυμάρι
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι, χοντροτριμμένο
- 1 μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο (340 γρ)
- 250 γρ σαλάτα πράσινη της επιλογής μας (π.χ. ρόκα, σπανάκι, λόλα)
- 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 4 ραπανάκια, σε φέτες
- 1 καρότο, σε λεπτές λωρίδες
- 1/2 μέτριο ώριμο αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
- blue cheese, θρυμματισμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.
- Βάζουμε το κρέας και 1/4 φλ. ντρέσινγκ σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων που κλείνει και το κινούμε να καλυφθεί με το ντρέσινγκ.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Κρατάμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ, το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
- Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και την πετάμε.
- Ψήνουμε το φιλέτο στο γκριλ, σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά, για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφήνουμε το κρέας στην άκρη για 5 λεπτά, πριν το κόψουμε σε φέτες.
- Μοιράζουμε την πράσινη σαλάτα σε 4 πιάτα.
- Από πάνω βάζουμε κρέας, ντοματίνια, ραπανάκια, καρότο και αβοκάντο.
- Πασπαλίζουμε με blue cheese, εφόσον επιθυμούμε και επιπλέον πιπέρι.
- Σερβίρουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου