Λαχταριστή τάρτα για ολη την οικογένεια.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1/2 φλ σάλτσα μήλου, χωρίς ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 2 ώριμα αχλάδια, σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. μαρμελάδα μήλο
- 1 κ.σ. νερό
- ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και χρησιμοποιώντας ένα στρόγγυλο ταψί τάρτας ως οδηγό κόβουμε τη ζύμη κυκλικά προσθέτοντας 4 εκ. περιμετρικά.
- Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας αφήνοντας να προεξέχει έξω από το χείλος του ταψιού.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα μήλου με την κανέλα και αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση της τάρτας.
- Απλώνουμε τις φέτες αχλαδιού περιστροφικά καλύπτοντας ελαφρώς η μία την άλλη.
- Τοποθετούμε τις μικρότερες φέτες αχλαδιού στο κέντρο της τάρτας.
- Πασπαλίζουμε τα αχλάδια με τη ζάχαρη.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αβγό και με αυτό αλείφουμε μόνο τη ζύμη που προεξέχει έξω από το χείλος του ταψιού.
- Γυρίζουμε τη ζύμη που προεξέχει προς τα μέσα σε ένα όμορφο γείσο.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το φύλλο σφολιάτας.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη μαρμελάδα μήλο και 1 κ.σ. νερό και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αραιώσει λίγο.
- Αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο και αλείφουμε τα αχλάδια με την αραιωμένη μαρμελάδα, όσο είναι ακόμα ζεστή.
- Αφήνουμε την τάρτα στην άκρη να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Σερβίρουμε με συνοδεία παγωτού βανίλια ή με σαντιγύ.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου