Μία εύκολη και λαχταριστή συνταγή από Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Yλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 2 κ.γ. φυτικό λάδι
- 3 κ.σ. ΤΟΠ κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 2 φλ μικρά μανιτάρια κομμένα στη μέση
- 1/3 φλ ζωμός κοτόπουλου ή 1/3 φλ λευκό κρασί
- 1/4 κ.γ. θυμάρι, θρυμματισμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.γ. λάδι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το επικαλύπτουμε με το μείγμα και από τις δύο πλευρές.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και το μείγμα στο τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά.
- Μεταφέρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μια πιατέλα και τα κρατάμε ζεστά.
- Στο τηγάνι ίδιο ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι – 1κ.γ.
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 1 περίπου λεπτό
- Προσθέτουμε τον ζωμό ή το κρασί, το θυμάρι και 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα.
- Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο και από πάνω τα μανιτάρια.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου